HP lanserar surfplatta med WebOS

Det har länge spekulerats i att HP:s plan vid köpet av Palm i somras var att kunna lägga vantarna på operativsystemet WebOS för att kunna använda det i sina egna produkter. Spekulationerna bekräftas nu av HP:s chef för avdelningen ”Personal Systems”, Todd Bradley: ”Vi är helt fokuserade på att ta fram pekplattor med WebOS” säger Bradley i en intervju med nyhetsbyrån CNBC. WebOS såg dagens ljus i handdatorn Palm Pre som lanserades 2009, men Palms framgångar med det Linuxbaserade operativsystemet uteblev då konkurrensen från iPhone och andra smarta mobiler redan hunnit bli alltför stor. HP antyder att WebOS kan komma att synas i mer än pekplattor, vilket kan innebära en satsning på såväl skrivbordsdatorer som smarta telefoner med WebOS. HP:s WebOS-planer presenteras mer detaljerat vid ett arrangemang i San Fransisco den 9 februari.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar