Tunnaste surfplattan

Visst vill man att allt man ska bära med sig är så tunt och väger så lite som möjligt? Samsungs nya surfplatta Galaxy Tab 10.1 ska enligt Samsung själva vara världens tunnaste surfplatta, med formaten 256,6 x 172,9 x 8,6 millimeter. Vikten är låga 595 gram och det trots en skärmstorlek på 10,1 tum.

Galaxy Tab 10.1 kommer med operativsystemet Android 3.1 och surfplattan drivs av en gigahertzprocessor med dubbla kärnor. Den har också två kameror, en bakre med tre megapixlar och en främre med två megapixlar. Den bakre kameran har dessutom en led-fotolampa.

Samsung skickar också med en social samlingsplats, kallad Samsungs Social Hub, där all korrespondens samlas, oavsett om det rör sig om e-post, sms eller Facebook. LCD-pekskärmens upplösning är WXGA – det vill säga 1280×800 pixlar. Med mobilt bredband kommer Galaxy Tab 10.1 att kosta från 5 300 kronor och säljstarten sker från 29:e juni hos Telia – övriga återförsäljare börjar sälja i augusti.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar