Skaffa dig en facebook.com e-post adress

Facebooks e-postadresser har börjat rullas ut. Användare kan nu via ett val under fliken Meddelanden få tillgång till en e-post-adress från facebook.com. Den här tjänsten är inte direkt en nyhet. Den annonserades redan i november 2010, när det nya meddelandesystemet lanserades. Enligt Facebook har ”Hundratals miljoner människor redan uppgraderat”. Givetvis finns det en hippfaktor att ”äga” en facebookmail likt Gmail när det lanserades. Dock verkar inte Facebookvarianten vara en e-post-service likt Gmail eller Hotmail.

Facebooks egen beskrivning av Facebook Email är dock lite flummig, och det är ganska svårt att räkna ut varför de skulle genomföra något som inte är lika kraftfullt som riktig e-post och inte så enkelt som snabbmeddelanden. Tjänsten verkar ändå bara fylla ut och skapar en mellanvariant som inte någon direkt har efterfrågat. Idén bakom detta är dock att låta människor få ett Facebook-meddelande från en vän som inte nödvändigtvis finns på Facebook. Att dela med vänner via e-post, oavsett om de är på Facebook eller inte – vilket naturligtvis är en fin möjlighet för att kunna övertyga din vän att han/hon ska börja använda Facebook.com.

Det märkliga i hela historien är ändå – varför skulle någon känna till sina vänners facebook-e-postadress men inte deras personliga?

En annan nackdel blir förstås också att det blir ett perfekt tillfälle för spammare att kontrollera folks profilwebbadresser och skicka till dem som e-postmeddelanden.

Om du ännu inte funderat ut vilken adress du vill ha kan det ändå vara läge att skynda sig, innan ditt användarnamn blir upptaget.
Som vanligt gäller först till kvarn…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar