avast! Free Antivirus – Gratis antivirusprogram

avast! 6 Free Antivirus är ett antivirusprogramspaket som är så fullpackat med extramaterial att det känns mer som en säkerhetssvit.

Programmet kan skanna valda filer, mappar eller hela ditt system, antingen på begäran eller via schemalagda val. Boot-time scan körs innan Windows laddas, och ansluter din hårddisk direkt, så programmet kontrollerar hårddisken innan Windows egna drivrutiner och hjälper dig att upptäcka de mest förrädiska bland rootkits.

Ett kraftfullt realtidsskydd övervakar sedan alla delar av ditt system mot potentiella hot: de program du startar, de dokument du öppnar, inkommande och utgående e-post, webbsidor du besöker, dina P2P-nedladdningar och chattar kontrolleras. Om det inte skulle vara nog övervakas nätverksaktivitet och eventuella skript på din dator. Allt kontrolleras för att säkerställa att de är säkra.

Ibland är det dock svårt att vara 100 % säker på att ett visst program verkligen är skadlig kod, naturligtvis kan avast! 6 råda bot på dina tvivel. Programmet inkluderar nu också AutoSandbox. Detta gör att du automatiskt att köra ett misstänkt program inne i avast! sandlåda, där det är isolerat från resten av ditt system. På så sätt kan det omöjligt göra någon skada.

En annan nyhet är WebRep webbläsar plugin, som visar det rykte webbplatser har, redan i din sökmotors resultat. Detta kan hjälpa dig att undvika att bli smittad i första hand. Slutligen, avast! gadget visar din säkerhetsstatus på skrivbordet, och låter dig starta en genomsökning med ett par klick.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar